‘Siber güvenlik programlarının sayısını artıracağız’

ÜAK Toplantısı Sonrası Yapılan Açıklamalar

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantısının 261’incisi Yükseköğretim Kurulunda gerçekleştirildi. YÖK Başkanı Erol Özvar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirilen 2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonu Bölgesel Toplantıları’nın çok verimli geçtiğini belirterek, bu toplantıların kalıcı bir netice vermesi adına bir rapor hazırlanması kararını aldıklarını ve rapor ile oluşturulan eylem planını önümüzdeki ay üniversitelerle paylaşacaklarını bildirdi.

SAĞLIK VE TARIMDA DİJİTALLEŞME

Özvar, üniversitelerde dijitalleşme ve bilişim teknolojileri odaklı anlayışla sağlık eğitimi alanında da dönüşüm gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bu konudaki çalışmalarımızı koordine etmek adına bir çalışma grubu oluşturduk. Yeni önlisans programlarını belirledik ve bunları bu yıl açılmak üzere üniversitelerimize teklif edeceğiz. Lisans programları üzerinde bir süre daha çalışacağız ve önümüzdeki süreçte bunlarla ilgili de gerekli adımları atacağız. Tarım; yapay zekâ, hassas tarım uygulamaları, nesnelerin interneti tabanlı izleme sistemleri ve büyük veri analitiği gibi teknolojilerin hızla entegre edilmesi gereken sektörlerin başında gelmektedir. Tarımda dijital teknolojilere dayalı lisans ve ön lisans programlarının oluşturulmasını, mevcut programların revize edilmesini ve sektörle iş birliklerinin derinleştirilmesini teşvik ederek, ülkemizin tarımsal üretim kapasitesini ve küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. Yeni ön lisans ve lisans programlarının tekliflerini aldık ve bunlar üzerinde çalışıyoruz. Açılacak programların netleşmesinin ardından üniversitelerimize tekliflerimizi ileteceğiz” dedi.

YEŞİL EKONOMİ VE YAPAY ZEKA PROGRAMLARI

Özvar, dijitalleşme ve yapay zekâ alanlarında başlattıkları program açma ve müfredat yenileme seferberliğinin benzerini yeşil ve sürdürülebilir teknolojiler alanında da gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti. “Ülkemizin yeşil ekonomi yolunda ihtiyaç duyacağı uzmanları yetiştirmek üzere üniversitelerimizde ilgili alanlarda önlisans, lisans ve lisansüstü programların açılmasını planlıyoruz. Mevcut üniversite programlarımızın müfredatlarına yeşil dönüşüm perspektifini entegre etmesini bekliyoruz. Yapay zekâ temelli program açan üniversite sayısını 80’e çıkaracağız. Bunlar arasında vakıf üniversitemiz de yer alacak”

SPOR DOSTU KAMPÜS

Özvar, geçtiğimiz yıl 19 Mayıs’ta duyurulan Spor Dostu Kampüs Projesinin başvurularının bu yıl şubat ayı içerisinde alındığını ifade ederek, “Projenin ilk yılında başvuru yapan 83 üniversiteden 66’sının başvurusu olumlu değerlendirilerek ön değerlendirmeyi geçmiştir. Yapılan ön değerlendirmede 66 üniversitenin 77 kampüsünün başvurusu olumlu değerlendirilerek panelist sürecine geçmiştir. Spor Bilimleri ve Beslenme-Diyetetik bölümlerinden 57 alan uzmanı akademisyenden oluşan panel değerlendirme süreci mayıs ayının ilk haftasında tamamlanmış olacaktır. Sürecin tamamlanmasının ardından değerlendirme sonuçları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasında kamuoyuyla paylaşılacaktır.” dedi.

Related Posts

2025 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geri sayım başladı. Peki, 2025 DGS sınav giriş yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

15 Temmuz resmi tatil mi, ayın kaçına ve hangi güne denk geliyor? 2025 resmi tatil takvimi

15 Temmuz’un resmi tatil olup olmadığı, hafta içine denk gelmesi dolayısı ile takip ediliyor. Özel sektör ve kamuda çalışanlar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mevzuat bilgilerine yoğunlaştı. Bu sene salı gününe denk gelen 15 Temmuz’da yurt genelinde çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlenecek. FETÖ’nün darbe girişimine gösterilen direnişin resmi olarak tescillenmesinin talep edildiği TBMM’de, resmi tatil kanun teklifi görüşülmüş ve karara bağlanmıştı. Resmi tatillerde bazı özel sektörde çalışanlar mesai ücreti alırken, kamu kurumları kapalı oluyor. Hastane, devlet daireleri, PTT, okul gibi kamu binaları resmi tatillerde hizmet vermiyor. Peki, 15 Temmuz yarım gün mü, hangi gün? İşte, o konu hakkında bilgiler…

Oda ve borsalarda uygulamalı eğitim

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve üniversite-sektör iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla 21 Nisan’da imzalanan “Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında Türkiye genelinde 103 üniversitedeki 388 meslek yüksekokulu (MYO), bulundukları il ve ilçelerdeki TOBB’a bağlı 367 oda ve borsa ile eşleştirildi.

ALES ne zaman yapılacak? ALES/2 sınav ve sonuç açıklama tarihi bilgisi

ALES sınav tarihi 2025, ÖSYM takvimi ile belli oldu. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ALES/2 sınav tarihi yaklaşırken, adaylar da ALES hangi tarihte? sorusuna yanıt arıyor. 2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/2) başvuruları sona erdi. Şimdi ise ALES/2 sınav tarihi araştırmaları hız kazandı. Adaylar sınav yerlerini ÖSYM AİS ekranı üzerinden T.C kimlik numarası ve şifresi ile alacaklar. Sınavda sayısal ve sözel testler uygulanacak. ALES/2 sınavı ne zaman? İşte ALES 2 sınav tarihi bilgisi

SAĞLIK RAPORU ÖDEMESİ VE ÜCRETLERİ 2025: Sağlık raporu ücretli mi oldu? Sağlık raporu ücretleri ve ücret ödeme ekranı

Sağlık raporu düzenlemesine göre Aile hekimliği birimlerinde düzenlenen aşağıdaki özel amaçlı raporların sürecinin tamamlanması ve kullanılabilmesi için ödeme yapılması gerekecek. Aile hekimliği birimlerinde yapılan rapora esas muayene işlemleri ise ücretsiz olacak. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Ek-2 Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesi”ne göre, çeşitli sağlık raporları için yeni ücretler belirlendi. Peki, Sağlık raporu ücretli mi oldu? İşte, sağlık raporu ücretleri ve ücret ödeme ekranı

Roblox açıldı mı, ne zaman açılacak? Roblox erişim engelindeki son durum!

Türkiye’de milyonlarca oyuncunun sabırsızlıkla beklediği Roblox’un erişim engeli, 7 Ağustos 2024 tarihinden bu yana devam ediyor. Çocuk istismarı ve uygunsuz içerik iddialarıyla başlayan bu süreç, oyunseverlerin “Roblox açıldı mı?” ve “Roblox ne zaman açılacak?” sorularını gündeme taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun son açıklamaları, platformun yeniden erişime açılabilmesi için gerekli şartları ve devam eden hukuki süreci ortaya koyuyor. Peki, Roblox erişim engeli Türkiye’de açılacak mı?