‘Küresel dijital varlıkları Türkiye’ye çekeceğiz’

İngiltere, Türkiye ve Çin merkezli dijital varlık şirketi CoinTR, kuruluşunun ikinci yılı kapsamında düzenlediği basın toplantısında 2024 yılı hedeflerini ve yol haritasını açıkladı. CoinTR CEO’su Ali Eşelioğlu, Türkiye’deki geleneksel finansı blok zincir teknolojisiyle destekleyeceklerini ve bu kapsamda İstanbul Finans Merkezi’nde bir irtibat ofisi açacaklarını söyleyerek, “Üç temel amacımız var; Türkiye için blok zincir tabanlı güvenli ve verimli dijital finansal altyapı oluşturmak. Dijital varlıklara ev sahipliği yapabilmesi için Türkiye’nin kendi altyapısını kurmak ve güçlendirmek, ulusal varlıkların güvenliğini sağlamak ve ulusal finansal egemenliğin bağımsızlığını korumak. Küresel dijital varlıkları Türkiye’ye çekmek, reel ekonomiye ve ve finans sektörüne entegre etmek ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak” diye konuştu.

ALTIN DESTEKLİ DİJİTAL VARLIK

Önümüzdeki süreçte Türkiye’deki geleneksel finans ve işletmeleri desteklemek üzere blokzinciri tabanlı bir finansal altyapı oluşturacaklarını da vurgulayan Ali Eşelioğlu, bu kapsamda yapacakları yatırımları şu şekilde sıraladı: “Türk kullanıcıların dijital varlıklarını doğrudan bankalarda saklamalarına imkân veren geleneksel bir banka cüzdan sistemi kurmak. İşletmelere sadakat puanlarını dijital varlığa dönüştürmeleri konusunda yardımcı olarak reel ekonomiye katkıda bulunmak. Güvenli token ihraçları ile Türk işletmelerin küresel finansmanını kolaylaştırarak Türkiye’ye daha fazla yatırım çekmek. Türkiye’ye özel destekli dijital varlık çıkararak fiziki karşılığı altın olarak ülkemizde tutulacak yeni nesil bir yatırım oluşturmak. Regülasyonların izin verdiği ölçüde TL dijital varlıkları destekleyerek genel ödeme altyapısını iyileştirmek.”

KRİPTODA DÜNYA DÖRDÜNCÜSÜYÜZ

Dijital varlıkların Türkiye’deki yatırımcılar için ilgi çekici olduğunu belirten Ali Eşelioğlu,  “Türkiye, Temmuz 2022-Haziran 2023’ü kapsayan aralıkta ABD, Hindistan ve Birleşik Krallık’ın ardından en fazla kripto para değeri alan dördüncü ülke oldu. Bu süreçte Türkiye’nin dijital varlık kullanımı 160 milyar doları geçti” dedi. Türkiye’de kripto yasasının 2024’ün ilk altı ayı içerisinde çıkabileceğini dile getiren Eşelioğlu, “Bu düzenlemeyi heyecanla bekliyor ve olumlu buluyoruz. Kripto paraların yasal güvence altına alınmasıyla yatırıcımlar daha rahat hissederken, kriptodaki hacim de artacaktır. Biz de
CoinTR olarak hazırlıklarımız buna göre yapıyoruz. Şirketimizi Türkiye’de kurduk, yakında Singapur’daki server’larımızı Türkiye’ye getireceğiz” ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KADROSU BÜROKRASİ AĞIRLIKLI

-CoinTR Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Ercan Gül, “Türkiye, kripto sektörü içerisinde dünyanın dördüncü büyük pazarı olsa da kullanıcılar, TRY bakiyelerini yerel borsalar aracılığıyla kriptoya çevirip globale aktarma eğilimi gösteriyorlar. CoinTR olarak yalnızca bu hacmi içeride tutmayı değil aynı zamanda küresel bir rekabete girmeyi de amaçlıyoruz. Burada ilk kez bir kripto para platformuna ’ndan yönetici gelmesi, Yönetim Kurulu’nun tamamen kamu ve özel sektörün çok güçlü kurumlarından gelen isimlerle oluşturulması oldukça önemli bir nokta. Bu çerçevede, hem yerli bir platformun küresel ölçekteki başarısı ile küresel düşünüp lokal hareket eden ve kamu kurumlarında gelen önemli isimlerin verdiği güven göz önüne alındığında Türkiye pazarında lider bir konuma ulaşmayı hedefleyerek küresel ölçekte genişlemeye devam edeceğimizi söyleyebiliriz” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir