Türkiye, deniz üstü rüzgar türbinleri için çalışmalara başlıyor: Potansiyel büyük

Türkiye’de Rüzgar Enerjisi Sektörüne Destek: Deniz Üstü Rüzgar Projeleri Yükselişte

Rüzgar Enerjisi Sektöründe Büyük Potansiyel

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) heyeti, Danimarka’da Middelgrunden deniz üstü rüzgar enerjisi santralini ziyaret ederek Türkiye’nin rüzgar enerjisi sektöründeki potansiyeline dikkat çekti. TÜREB Deniz Üstü Rüzgar Enerjisinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Yaman, Türkiye’nin karasal rüzgar endüstrisinin 2.2 milyar dolarlık hacmi ve ihracat potansiyeli hakkında bilgi verdi. Yaman, deniz üstü rüzgar enerjisinin de benzer bir başarı yakalayabileceğini belirtti.

Yaman, deniz üstü rüzgar enerjisinin sadece enerji üretimi değil, aynı zamanda yerli tedarik zinciri ve teknoloji geliştirme açısından önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı. Türkiye’nin bu alana yapacağı yatırımların cari açığı kapatmaya ve sanayiyi geliştirmeye katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye, rüzgar enerjisi alanında Avrupa’da altıncı sırada yer alıyor. Halen açık deniz rüzgar türbini bulunmayan Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisi potansiyeli 75 GW olarak tahmin ediliyor.

Deniz Üstü Rüzgar Projeleri İçin Belirlenen 4 Alan

Yaman, Türkiye’nin deniz üstü rüzgar projeleri için dört öncelikli bölge belirlediğini ve Marmara Denizi’nde üç ayrı bölgede ölçüm çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Teknik fizibilite çalışmalarının gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Yaman, iklim değişikliği ve enerji sektörünün önemi konusunda uyarılarda bulunarak deniz üstü rüzgar enerjisinin bu mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Related Posts

Sovyet uzay aracı yarım asırlık yolculuğu sona erdi: Türkiye de risk altındaydı! Nereye düştüğü belli oldu

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), 1972’de Venüs’ü keşif için uzaya fırlatılan Kosmos-482 adlı uzay aracının Hint Okyanusu’na düştüğünü bildirdi.

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

WhatsApp’tan gelen o mesajlara sakın tıklamayın: Bilişim uzmanından kritik uyarı

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat, vatandaşların elektronik posta (e-posta) veya WhatsApp üzerinden kendilerine ulaşan hatırlatma veya reklam linklerine doğrudan gitmek yerine, kendi internet tarayıcılarını kullanmalarının daha doğru olacağını bildirdi.