Uzmanı uyardı: Kalbiniz bu sıcaklara dayanamayabilir!

Yaz Sıcaklarında Kalp Hastalarının Dikkat Etmesi Gerekenler

Yaz aylarında artan sıcaklıklar, kalp ve damar hastaları için önemli riskler içeriyor. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, yaz sıcaklarının kalp için tehlikeli olabileceğini vurgulayarak, kalp hastalarının dikkat etmesi gerekenleri anlattı.

‘Yaz Aylarında Kalp Riski Artıyor’

Prof. Dr. Köksal, yaz mevsiminde vücudun normalden daha fazla çalıştığını belirterek, terleme ve vücut ısısının artmasıyla su ve mineral kaybının da arttığını söyledi. Bu durumun özellikle kalp hastaları için risk teşkil ettiğini ifade eden Köksal, kalp hastalarının dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Kalp Hastalarının Alması Gereken Önlemler

Prof. Dr. Köksal, kalp hastalarının yaz aylarında sıvı tüketimine özen göstermeleri gerektiğini söyledi. Özellikle stent takan hastaların yeterli sıvı alımına dikkat etmelerinin önemli olduğunu belirten Köksal, alkol tüketiminden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

‘Su Tüketimi Hayat Kurtarır’

Prof. Dr. Köksal, kalp hastalarının yaz aylarında daha fazla su içmeleri gerektiğini belirterek, günlük su tüketiminde artış yapmanın faydalı olabileceğini söyledi. Ayrıca aşırı sıcaklarda güneşe maruz kalmamaya özen gösterilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Ani Fenalaşma Durumunda Yapılacaklar

Yaz sıcaklarında ani fenalaşma durumunda yapılması gerekenleri de açıklayan Köksal, baş dönmesi veya bayılma durumunda hastanın ayaklarını yüksekte tutarak bol sıvı tüketmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca serin bir yere geçmek ve soğuk kompres uygulamak da faydalı olabileceğini sözlerine ekledi.

Yüksek sıcaklıkların gençleri de etkileyebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Köksal, özellikle kalp hastalığı riski taşıyan genç bireylerin dikkatli olması gerektiğini söyledi. Ayrıca yaz aylarına girerken kardiyoloji muayenesi yaptırmanın önemine değindi.

Related Posts

Metan Gazı sessiz tehlike: Belirtiler, önlemler ve ilk yardım yöntemleri

Irak’ın Kuzeyinde metan gazı zehirlenmesi nedeniyle 12 askerimizin şehit olmasının ardından Metan Gazı konusu tekrar gündeme geldi. Altınbaş Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Özlem Karagöl, metan gazı ile ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Peki, metan gazı nedir, nasıl oluşur? Metan gazı zehirlenmesi belirtileri neler?

Yeni araştırma: İnternetten satılan zayıflama ilaçlarında sağlığa zararlı “sibutramin” tespit edildi

Yeni araştırma: İnternetten satılan zayıflama ilaçlarında sağlığa zararlı “sibutramin” tespit edildi

Kalça kırığı kader değil

Osteoporozun en çok korkulan sonucu kalça kırığıdır. Çoğu zaman bir düşme ile başlar ve hayat boyu sürecek sorunlar kalır. Kırıktan sonra ameliyat, uzun hastane süreçleri, yürüme kaybı ve bağımsızlığın yitimi söz konusu. Peki kimler daha riskte, ne yapabiliriz?

Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Tuvalet kâğıdını yanlış kullanıyor olabilirsiniz! Uzmanlara göre milyonlarca kişi bu hijyen ürününü fark etmeden sağlıksız bir şekilde tüketiyor.

Zeytinime Dokunma!

Zeytinime Dokunma!  Zeytinlik arazilerinde sağlık ve çevre etki değerlendirilmesi, ekolojik denge gözetmeksizin maden aranmasını sağlayacak torba kanun teklifi meclise sunuldu.

Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.