Zeytinime Dokunma!

Zeytin Arazilerine Yönelik Tehlikeli Torba Kanun Teklifi Meclise Sunuldu

Zeytin ağaçlarının bulunduğu alanlarda sağlık ve çevre değerlendirmelerini göz ardı ederek maden aramalarına izin verecek olan torba kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu.

Zeytinliklerin Korunması Tehlikede!

Bu teklife göre, zeytinlikler ve tarım arazilerinin kamulaştırma yetkisi Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’na devrediliyor. Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk, “Neyse ki doğayı ve zeytinlikleri korumayı amaçlayan torba yasa teklifi ile karşı karşıyayız. Ancak bu teklif, yeşil dönüşümü desteklerken yerli kömür kaynaklarının kullanımını artırmayı planlıyor. Yerli kömür kullanımı için zeytinlik alanlarında madencilik faaliyetlerine izin verilmesi tehlikesine karşıyız” dedi.

Ormanlarımızı Koruyalım, Madenlere Feda Etmeyelim

Prof. Dr. Sebahat Genç, Türk Toraks Derneği Akciğer Sağlığı Çalışma Grubu üyesi olarak, devlet ormanlarının madencilik faaliyetleri için Maden Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi önerisine karşı çıktı. Doğaya verdiği zararlar nedeniyle bu teklifin kabul edilmesinin olumsuzlukları kaçınılmaz olacaktır” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Genç, “Bu kanun teklifi, sadece sermayenin çıkarlarına hizmet edecek. Türk Toraks Derneği olarak sürdürülebilir yaşam ve sağlık için gereken adımları atmak için elimizden geleni yapıyoruz. Halk sağlığını tehlikeye atan bu teklife karşıyız” diyerek sözlerini tamamladı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı, Editör Erkan Doğan)

Related Posts

Tuvalet kağıdını böyle kullananlar dikkat! Ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir

Tuvalet kâğıdını yanlış kullanıyor olabilirsiniz! Uzmanlara göre milyonlarca kişi bu hijyen ürününü fark etmeden sağlıksız bir şekilde tüketiyor.

Uzmanı uyardı: Kalbiniz bu sıcaklara dayanamayabilir!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar, kalp yetmezliği ve tansiyon gibi sorunları tetikleyebiliyor. Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Köksal, kalp hastalarının sıvı tüketimine ve güneşten korunmaya dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

Sivas’ta KKKA hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi sürüyor

Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısı konulan 6 kişinin tedavisi, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor.

Sabah mı duş almalı, akşam mı? Kararı bakteriler veriyor

‘Sabah mı yoksa akşam mı duş almak daha hijyenik?’ tartışması uzun zamandır sürüyor. Kimileri sabah duşunun güne zinde başlamanın anahtarı olduğunu savunurken, kimileri günün yorgunluğunu atmak için gece duşunu tercih ediyor. Ancak klinik mikrobiyoloji uzmanı Primrose Freestone’a göre bu sorunun bilimsel bir cevabı var.

Strese Karşı 10 Etkili Adım

Strese karşı atılması gereken adımlar hakkında bilgi veren Uzm. Psikolog Jülide Unutmaz, önemli mesajlar verdi. 

4 yıl boyunca ben sandı, kanser çıktı! ‘Sakın yapmayın, kolumun bir kısmı alındı’

Cilt kanseri, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen, ancak ihmal edildiğinde ölümcül olabilen bir hastalık. Dublin’de yaşayan 46 yaşındaki Jane Murray’in hikâyesi bu gerçeği ortaya koyuyor. Kolundaki işareti görmezden gelen kadın, cilt kanseri olduğunu öğrendi. İşte sürecin detayları.